Zaščitite svoje oči pred modro svetlobo z očali za računalnik

Zaščitite svoje oči pred modro svetlobo z očali za računalnik

17.03.2022

Tudi vi preberete zadnje novice na Facebooku, Instagramu ali drugih aplikacijah, tik pred spanjem?
Ste v službi 8 ur ali več pred računalnikom? Po službi, v svojem prostem času, pa čas preživite pred TV sprejemnikom, ob spremljanju vaše najljubše serije?

Potem zaščitite vaše oči pred modro svetlobo! Predlagamo nakup očal za računalnik, ki vas bodo ščitile pred modro svetlobo.

Vedno bolj smo izpostavljeni nevarni modri svetlobi, ki sveti od računalnikov, tablic, pametnih telefonov in televizorjev – oziroma od vseh digitalnih zaslonov. Temu pravimo tudi digitalni stres, ki ga pri sebi lahko zaznamo kot trzanje veke, boleče in suhe oči (to lahko lajšate s kapljicami za oči), zamegljen vid in pa tudi kot pogoste glavobole. Posledično oči mežikajo do 5x manj kot sicer in tako pride do razdraženih in suhih oči, pordečitve ter srbenja. V izogib vsem naštetim poškodbam oči, vam v Optiki Clarus ponujamo tudi očala za računalnik. Posledice izpostavljenosti modri svetlobi so namreč lahko hude – poškodba očesne mrežnice in pospešen pojav AMD (degeneracija makule).

V Optiki Clarus vam na izbrana korekcijska očala lahko nanesemo zaščito Crizal Prevencia, podjetja Essilor, ki dokazano zagotavlja zaščito zdravja oči. Blokira škodljivo UV svetlobo in modro-vijolično svetlobo ter omogoča varen prehod le koristnemu spektru svetlobe. Preprečuje tudi staranje očesa in zagotavlja najpomembnejšo zaščito pred refleksijo, umazanijo, praskami, prahom in vodo. Z uporabo tovrstnih očal, očesi ne trpita ali se sušita, ampak ostajata v spočitem stanju.

Ste vedeli? Očala za računalnik proti modri svetlobi lahko uporabljate tudi, če nimate dioptrije. Preverite pestro izbiro korekcijskih okvirjev za očala v eni izmed poslovalnic Optike Clarus po Sloveniji.

Svetloba ima pomembno vlogo pri zdravju oči!

Sicer pa je modro-zelena svetloba izredno pomembna, saj je potrebna za normalno vsakodnevno delovanje: uredba ciklusa spanje/budno stanje, razpoloženje, spoznavni procesi ... Pomemben pa je tudi vidni spekter svetlobe, in sicer za dojemanje sveta okoli nas: podrobnosti, detajli, barve, ...

Ste neprespani?! Modra svetloba nam preprečuje spanec!

Modra svetloba nam zvečer lahko prepreči tudi spanec, saj prelisiči del možganov, ki so odgovorni za spanje. Pred spanjem mnogo ljudi namreč bere novice na računalniku, tablici ali pametnem telefonu ali gleda na televiziji. Vse to pa negativno vpliva na naše spanje – šibkejši spanec, oslabljen imunski sistem, težave s spominom in še veliko več. Zato je pomembno, da imajo naša očala filter modre svetlobe.

Ne zanemarjajmo svojih oči!

Danes službe od nas zahtevajo, da nekaj ur neprestano zremo v računalnike, telefone ali tablice. Nato enako počnemo tudi v našem prostem času, kar zelo škoduje našim očem. Na ekranih tako v povprečju na dan preživimo med 8 in 10 ur, zato so očala za računalnik na tem mestu izrednega pomena za zdravje naših oči. Če ne bomo dobro poskrbeli za naše oči, lahko to privede do slabšega počutja ostalih organov – zatečen obraz, razdraženi sinusi in glavoboli. Vendar pa z nakupom očal za računalnik ne bomo povsem odstranili vseh negativnih simptomov. Poskrbeti moramo, da si med delom spočijemo oči, tako, da si vzamemo krajši odmor in pogledamo v daljavo, zagotovimo ustrezno svetlobo v pisarni in izvajamo razne vaje za oči. Tako se bomo tudi med delom počutili bolj sveže, spočito in motivirano.

Zato ne zanemarjajmo svojih oči, privoščimo jim le najboljše, da nam bodo tako še zelo dolgo služile.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.