Stekla za sončna očala

Stekla za sončna očala

Pri sončnih očalih so kakovostna stekla ključnega pomena za zaščito oči. Pomembno je, da imajo stekla za očala 100 % UV zaščito in so pravilno optično obdelana, saj s tem zagotavljajo pravilen lom svetlobe in preprečujejo trajne poškodbe očesa ter stranske učinke, kot so vrtoglavica, glavobol in slabost.


Posebne vrste stekel za sončna očala:

Polarizirana stekla

Polarizirana stekla za očala preprečujejo bleščanje svetlobe, ki se odbija od gladkih predmetov (voda, led, sneg, mokro cestišče itd.). So priporočljiva, saj so najboljša sončna stekla za zaščito oči. Izbira polariziranih stekel za očala je v največji meri vezana na stil življenja in vsakdan posameznika – zares priporočljiva so na primer za osebe, ki se ukvarjajo s športom na vodi (na primer jadranje), za osebe, ki so veliko na cesti in podobno.

Fotokromatska ali samozatemnilna stekla

Posebnost fotokromatskih stekel za očala je sposobnost samostojnega brezstopenjskega zatemnjevanja. Opremljena so s specialnim filtrom, ki se avtomatsko prilagaja različnim svetlobnim pogojem. V notranjih prostorih oziroma v »temnejših« svetlobnih pogojih so leče »prozorne«, zunaj pa potemnijo. Višja kot je stopnja UV-ja, bolj temna postane leča. Fotokromatska stekla za očala nudijo 100 % UV zaščito.

Polikarbonatna stekla

Polikarbonatna stekla za očala so stekla iz posebnega materiala, ki je odporen na udarce in je praktično nelomljiv. Primerna so za korekcijske okvirje na laks, okvirje »brez okvirjev«, za otroška očala itd.

Ne spreglejte:

 
 
 
 
 
 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.