Vrste okulističnih pregledov

Vrste okulističnih pregledov

V Optiki Clarus izvajamo več vrst okulističnih pregledov. To so samoplačniški okulistični pregledi, pregledi za vozniško dovoljenje in pregledi za kontaktne leče.


Samoplačniški okulistični pregled

Samoplačniški okulistični pregled je namenjen vsem, ki bi želeli preveriti stanje svojih oči. V kolikor že nosite očala, potrebujemo za začetek podatek o predhodnem merjenju dioptrije in vaša obstoječa očala. Za tovrstni pregled ne potrebujete napotnice svojega splošnega zdravnika, dovolj je, da se oglasite v najbližji poslovalnici, izpolnite spletni obrazec za NAROČILO NA PREGLED ali nas pokličete na telefonsko število 080 25 27 in se naročite.

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na brezplačni telefonski številki 080 25 27.


Pregled za vozniško dovoljenje

Pri pregledu za vozniško dovoljenje gre za podoben postopek kot pri osnovnem okulističnem pregledu, kar pomeni, da se v okviru pregleda ugotovi, ali imajo kandidati ustrezno predpisano dioptrijo za korekcijska očala, nato pa vam izdamo potrdilo za podaljšanje vozniškega dovoljenja kategorije A, B.


Prvi pregled za kontaktne leče

Če kontaktnih leč še ne nosite, pa bi si jih želeli, se z našimi specialisti na prvem pregledu najprej pogovorite o tem, katere leče bi bile za vaš način življenja najbolj primerne (dnevne, 14-dnevne ali mesečne kontaktne leče). Naši strokovnjaki bodo izvedli meritev roženice (merjenje zakrivljenosti in velikosti roženice), pregledali stanje robov vek in veznice ter na podlagi tega določili vrsto in karakteristiko leče, saj se mora le ta popolnoma prilegati očesu. V prvi pregled za kontaktne leče je všteto učenje vstavljanja leče v oko in njeno odstranjevanje. Priporočamo, da na pregled pridete brez ličil in s kratko postriženimi nohti. Za prvi pregled za kontaktne leče vam svetujemo, da si vzamete dovolj časa, saj lahko traja uro in pol. 

Po končanem pregledu vam bodo naši specialisti svetovali tudi, kako se z lečami »spopasti« v vsakdanjem življenju.

 

Kontrolni pregled za kontaktne leče

Pregledi zajemajo kontrolo dioptrije in stanja očesa. Priporočljivo je, da se na pregled oglasite vsaj enkrat letno, da lahko pravočasno ugotavljamo morebitne težave pri uporabi leč. Če na kontrolnem pregledu ugotovimo, da leča ni več ustrezna ali, da oko na kakršenkoli način trpi, se naredi prefit. Pri tem lahko zamenjamo vrsto leče oz. izberemo leče z drugimi karakteristikami glede na ugotovljeno težavo.

 

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na brezplačni telefonski številki 080 25 27.

 
 
 
 
 
 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.