Ohranimo zdrav otroški vid

Ohranimo zdrav otroški vid

28.08.2023

Medtem, ko sicer ni direktnih dokazov, da bi zasloni trajno poškodovali otrokove oči, je na vidiku nekaj skrbi, katere je potrebno upoštevati:

- Modra svetloba: modra svetloba, ki vstopa v oči med gledanjem v ekrane lahko vpliva na spanec. Če svojemu otroku pred spanjem ne omejite izpostavljenosti modri svetlobi, je to lahko prvi faktor pri težavah s spanjem.
- Dolgotrajno gledanje v ekran: neprekinjeno gledanje v ekran privede do naprezanja oči, posledično pa se lahko pri otroku pojavijo tudi suhe in utrujene oči ter glavoboli.
- Razdalja od zaslona: če otrok gleda v ekran na kratki razdalji se lahko poveča možnost za kratkovidnost.

Niso pa ekrani edini, ki lahko ovirajo normalen razvoj otroškega vida. Slabovidnost lahko prepoznamo tudi z ostalimi znaki kot so: pogostejše mencanje oči, »izgubljanje« med branjem in pomaganje s prstom, ko otrok že tekoče bere, pretirano mežikanje ali zapiranje enega očesa, občutljivost na svetlobo, itd.
V Optiki Clarus bomo na najvišjem nivoju oskrbeli tudi za odličen vid vašega otroka. V popolno opremljeni ambulanti za pregledovanje vida se bo otrok pri nas počutil v varnem zavetju. Pregledi vida naj bodo redni, saj lahko le na tak način preverimo ali otrok potrebuje korekcijska očala. Zgodnje odkrivanje morebitnih težav z vidom lahko pomaga preprečiti nadaljnje težave. Na pregled lahko otroka prijavite tukaj.

V primeru, da otrok potrebuje korekcijska očala, vam v naših poslovalnicah zagotavljamo pestro ponudbo otroških korekcijskih okvirjev, od najmanjših pa vse do mladinskih. Za otroke imamo prilagojene kotičke, kjer se otrok lahko med pomerjanjem okvirjev igra, mi pa opravimo storitev brez prisile in v dobrem vzdušju.
V naših poslovalnicah za vse otroke veljajo tudi naše redne akcije kot so »Kupiš 1, dobiš 2«, akcija ob začetku šolskega leta, ter popuste na sončna očala v času poletnih razprodaj.
Toplo vabljeni v Optiko Clarus, kjer bomo za otroški vid več kot odlično poskrbeli.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.