Kdaj je potrebno zamenjati korekcijska očala in zakaj?

Kdaj je potrebno zamenjati korekcijska očala in zakaj?

06.10.2023

Kot morda že veste je priporočljivo opraviti pregled vida vsake dve leti ali še prej, če opazite nepravilnosti ali poslabšanje vida. V vseh naših poslovalnicah po Sloveniji opravljamo preglede vida na dnevni bazi. V sklopu pregleda vam naši optiki svetujejo ali je že čas za menjavo vaših straih korekcijskih očal za nova. Preverimo nekaj ključnih dejavnikov, ki vplivajo na čas menjave vaših očal.

Spreminjanje dioptrije je eden izmed glavnih razlogov za menjavo očal. Vaš vid se sčasoma lahko spreminja, kar lahko vodi do težav pri fokusiranju na bližnje ali daljne predmete. Ne glede na vašo starost, če opazite spremembo v vašem vidu je nujno, da se posvetujete z optometristom. Po opravljenem pregledu zapiše novo izmerjeno dioptrijo ter izrazi mnenje po potrebi novih korekcijskih očal.

Poleg tega se očala sčasoma obrabijo. Praske na steklih lahko motijo jasnost vida, zato redno pregledujte svoja očala in jih zamenjajte, če so poškodovana ali obrabljena. Tudi poškodbe, kot je zlom okvirja, lahko vplivajo na učinkovitost očal, zato ne odlašajte s popravilom ali zamenjavo. V vseh naših poslovalnicah vam ponujamo brezplačna manjša popravila.

Živimo v hitro rastočem tehnološkem svetu in tudi napredek v optični tehnologiji prinaša nove leče in obdelave stekel, ki omogočajo boljšo jasnost vida, zmanjšujejo bleščanje in filtrira škodljive UV-žarke. Če uporabljate stara očala, morda nimate prednosti vseh teh izboljšav pri steklih. S tem vam vedno znova omogočamo, da izberete najnovejša in najboljša stekla za vaša korekcijska očala in vaše potrebe vida.

Vaša očala niso le pripomoček za izboljšanje vida, ampak tudi del vašega videza. Spreminjajoči se modni trendi vplivajo na izbiro očal, in če želite biti vedno v koraku s časom, boste imeli potrebo po modnem izboljšanju vapega videza. Poleg tega se očala prilagajajo tudi vašemu življenjskemu slogu in tako bo športnik vedno raje izbral športen videz očal kakor eleganten.

Zadnji, a zagotovo ne manj pomemben razlog za redno menjavo očal je skrb za zdravje vaših oči. Očala ščitijo vaše oči pred škodljivimi vplivi okolja, kot so UV-žarki in bleščanje. Pravočasna zamenjava korecijskih očal vam pomaga ohraniti vaše oči v najboljšem stanju in preprečuje morebitne poškodbe.

Ne pozabite, da je vaš vid neprecenljiv, zato ga negujte in skrbite za njegovo dobro počutje. Vašim očem privoščite le najbolje in jim tako privoščite nova korekcijska očala, ko je to res potrebno. 

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.