UV zaščita oči

UV zaščita oči

10.07.2018

UV zaščita

UV zaščita je zelo pomembna, saj UV žarki ne vplivajo škodljivo samo na našo kožo, temveč lahko poškodujejo očesno mrežnico in roženico. Dolgotrajnejša izpostavljenost UV žarkom je povezana tudi z nastankom sive mrene, pterigijem, keratitisom in degenerativnimi spremembami roženice.

Posledično lahko pride do zamegljenega vida, draženja oči, rdečih oči, solzenja ali celo začasne izgube vida. Škodljivi učinki UV žarkov se seštevajo, zato je toliko bolj pomembno, da čim prej poskrbimo za pravilno zaščito svojih oči s kakovostnimi očali.

Sončna očala za otroke

Tudi otroške oči potrebujejo zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki, in to celo še bolj kot odrasli, saj otroci preživijo več časa pri igri na prostem. Poleg tega so leče otroških oči bolj transparentne, kot leče odraslih, kar UV žarkom omogoča še lažjo pot do mrežnice. Otroška sončna očala torej ne smejo biti le otroška "igrača", temveč morajo varovati otroške oči z enako stopnjo UV zaščite kot pri odraslih. V Optikah Clarus imamo specializirane oddelke za otroke, največji je v optiki v ljubljanskem BTC-ju. Dizajn se prilagaja otrokom, večina oblik pa je pravzaprav prilagojenih in pomanjšanih kopij modelov za odrasle, saj se otroci radi zgledujejo po starših in želijo imeti "prava" sončna očala, ne otroška, saj želijo izgledati kot odrasli.

Barve oči

Različne barve oči se drugače odzivajo na nevarne sončne žarke. Stroka pravi, da so oči svetlejših tonov (modre, zelene ali sive), veliko bolj občutljive na sonce in se hitreje odzovejo tudi pri gledanju televizije, ali pri delu za računalnikom.
Ljudem z okvarjenim vidom so namenjena sončna očala z dioptrijo, ki nudijo zaščito pred nevarnimi UV žarki.

Kontaktne leče

Še posebej občutljive oči imajo ljudje, ki uporabljajo kontaktne leče. Njihove oči so občutljivejše na prah, sonce in se hitreje osušijo. Uporaba sončnih očal je zanje nuja in ne zgolj modni dodatek, saj kontaktne leče ali ne nudijo UV ali nudijo le delno zaščito.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.