Vrste korekcijskih okvirjev za očala

Vrste korekcijskih okvirjev za očala

09.06.2021

Obstaja več vrst korekcijskih okvirjev za očala, ki se med seboj zelo razlikujejo. Obstajajo okvirji iz umetnih mas (optil, acetat) in različnih zlitin kovin (jeklo, titan). Razlikujejo se tudi v oblikah in velikostih okvirjev, lahko so bolj poudarjeni, masivni, manj opazni ali brez spodnjega korekcijskega okvirja za očala.

Umetne mase

Okvir za očala izdelan iz kakovostnih umetnih mas, ki je hkrati trden in prilagodljiv material, lahko optik segreje in primerno prilagodi glede na obraz posameznika. So zelo poudarjeni in masivni, različnih oblik, barv in vzorcev. Okvirji za očala so primerni za visoke dioptrije, saj se debelina očalnih stekel za očala lahko skrije v rob okvirja.

Kovinski okvirji za očala

Narejeni so iz različnih kovin in jekel, so manj poudarjeni in opazni kot okvirji iz plastičnih mas. Okvirji za očala so močni in vzdržljivi ter hkrati odporni na rjo. Primerni so za vse dioptrije. Obstaja tudi kombinacija kovine in plastike, kar nam vzbudi občutek drugačnosti in posebnosti.

Okvirji za očala na vijake

Posebnost okvirjev za očala na vijake je, da očalno steklo ni uokvirjeno, ampak je vrtano in vpeto na vijake. Uporablja se titan, ki je lahek in hkrati močan ter vzdržljiv material. Titan je odporen proti rji in hipoalergen.

 

Okvirji za očala na laks ali nitko

To so kovinski okvirji za očala, ki na spodnjem delu niso omejeni z robom, ampak je očalno steklo v okvir vpeto z nitko in se lahko tudi podaljša ali skrajša. Značilnost takšnih okvirjev za očala je, da naredijo mehkejši obraz, saj nimajo ostrega prehoda med robom okvirja in obrazom. Primerni so bolj za nižje do srednje dioptrije, saj je zaradi vidnega roba očalnega stekla debelina bolj opazna. Zelo pomembna je pravilna izbira stekel za očala, da se očalna stekla ne krhajo ali lomijo.

Korekcijski okvirji za očala in nosniki

Prednost korekcijskih okvirjev za očala, ki imajo nosnike je, da se jih lahko nastavi individualno na obraz. Na voljo imamo klasične in silikonske nosnike. Silikonski nosniki so mehkejši, bolj se oprimejo na obraz, se pa hitreje obrabijo in jih je potrebno bolj pogosto menjati. Korekcijski okvirji za očala brez nosnikov so iz umetnih mas. Takšnih okvirjev ni možno individualno prilagajati na nosnem delu, zato je treba biti še posebej pozorni pri izbiri, da se korekcijski okvir za očala lepo prilega obrazu in se teža enakomerno razporedi po nosu.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.