Strokovnost Optike Clarus

Strokovnost Optike Clarus

09.02.2022

V Optiki Clarus veliko pozornosti namenjamo strokovnemu svetovanju in predstavitvi rešitev za korekcijo vida in zaščito oči. Prav iz naslova našega slogana, da »Z ljubeznijo skrbimo za vaš vid« izhaja velika pozornost izobraževanju naših optikov – svetovalcev v poslovalnicah Optike Clarus po celi Sloveniji.

Mentorstvo

Vsak nov zaposleni sodelavec ob zaposlitvi prejme svojega mentorja. Mentor je oseba, ki ima najmanj tri leta delovnih izkušenj s svetovanjem v optiki in hkrati oseba, ki je izredno dobro strokovno izobražena na področju optičnih rešitev za vid. Mentor skrbi, da novi sodelavec – na nek način njegov vajenec, v intenzivnem tri mesečnem usposabljanju pod budnim nadzorom spozna in osvoji vsa temeljna znanja za ustrezno iskanje rešitev na področju korekcije vida.

Usposabljanje

Po trimesečnem usposabljanju sledi večkratno preverjanje znanja posameznika iz različnih kategorij optike – težave povezane z vidom, očesne bolezni, lastnosti in pravilna izbira stekel za očala, zaščita oči s sončnimi očali, itd., na katerem pa so za uspešno opravljanje »izpita« zastavljeni zelo visoki standardi. Kandidati, ki ne opravijo izpita morajo svoje znanje tako dolgo nadgrajevati in piliti, da uspešno prestanejo izpit. Ko je izpit enkrat opravljen, kandidat priče s samostojnim svetovanjem strankam, hkrati pa njegovo delo še vedno delno spremlja mentor. Po določenem času (kdaj je to primerno oceni mentor), lahko kandidat začne s prodajo popolnoma samostojno.

S tovrstnimi prijemi želimo imeti v svojih vrstah le najboljše strokovno osebje, ki lahko kvalitetno in strokovno išče rešitve za korekcijo vida pri naših strankah. Dobro se zavedamo, da imamo ljudje samo en vid, prav zato menimo, da si pri naših sodelavcih dvomov o strokovnosti nikakor ne smemo in ne moremo dovoliti.

Že več kot 25 let namenjamo strokovnem usposabljanju veliko pozornost, saj želimo svojim strankam ponuditi le najboljše.

Nadaljnje izobraževanje

V našem podjetju ima vsak optik svetovalec možnost nadaljnega izobraževanja v smeri optometrije, ki poteka v Novem Sadu in v Veliki Gorici pri Zagrebu. Med študijem se pridobi znanje o optometriji, o bolezenskih stanjih ter o kontaktologiji.

S tem znanjem je lahko še uspešnejši pri samem svetovanju glede stekel in kontaktnih leč. Na pregledu vida pa vas ob sumljivem opažanju nenormalnega stanja očesa tudi napoti na podrobnejši pregled k oftalmologu.

Že vrsto let pa tesno sodelujemo tudi s šolskim centrom iz Rogaške Slatine, ki je edina šola v Sloveniji, ki izobražuje dijake v programu optik tehnik.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.